Even voorstellen

Als pas afgestudeerde muziekdocent kreeg ik de mogelijkheid om dirigent te worden van gospelkoor ‘Ringshout’ in Gemert. Toen ik nog maar net bezig was om mijn werkzaamheden in de muziek uit te breiden, kreeg het koor via-via mijn naam te horen en zodoende heeft dit netwerken me deze nieuwe positie opgeleverd. Hoewel mijn roots toch meer in de rock en de hardrockwereld liggen, is er hier een nieuwe wereld  van mogelijkheden en stijlen voor me opengegaan. Ik kijk ontzettend uit naar de ervaringen die ik met dit koor mag gaan opdoen.

 

Anne Wientjens studeerde in 2016 af als gecertificeerd Docent Muziek aan het conservatorium van Maastricht en is op dit moment studerende aan de pilot Master International Artist Educator in Arnhem, waar de opleiding tracht kunst, gemeenschap en educatie met elkaar te verbinden op plekken en manieren waar het niet zo voor de hand ligt.

 

Als breed geschoolde musicus wordt Anne veelal als gastmuzikant ingezet, maar is ze ook onderdeel van verschillende muzikale gezelschappen, waaronder tributebands, coverbands, metalbands, showorkesten zoals het Vierdaagse Orkest en orkesten van topniveau zoals Semper Unitas Sambeek. De instrumenten die ze kan bespelen zijn onder andere: drums, gitaar, bas, toetsen, (melodisch) percussie en een paar nootjes saxofoon.

Naast ‘Ringshout’ en haar studie, dirigeert Anne op dit moment ook het koor ‘Spired’ uit De Rips en een zanggroep in Boxmeer.  Na haar Master zal ze beginnen aan haar droom om een eigen studio op te starten met een muziekschool.